Spomenici u Beogradu

Spomenik Despotu Stefanu Lazareviću u Mladenovcu

Spomenik Despotu Stefanu Lazareviću u Mladenovcu svečano je otkriven 29.decembra 2019.godine u parku tog grada. Autor spomenika je vajar Velimir Karavelić. Figura Despota Stefana Lazarevića urađena je u belom kamenu

Više

Spomen ploča Ivanu Milutinoviću

Spomen ploča Ivanu Milutinoviću u Beogradu nalazi se u Ulici kneginje Zorke, a nekadašnjoj ulici članu rukovodstva Komunističke partije Jugoslavije, učesniku Narodnooslobodilačke borbe i narodnom heroju Jugoslavije. Spomen ploča je postavljena 20.04.1988.godin od strane Saveza boraca MZ Slavija.

<a class="a2a_button_twitter"…

Više

Spomen bista Petar Kočić u Beogradu

Spomen bista Petru Kočiću u Beogradu nalazi se na opštini Vračar. Srpskom književniku i političaru spomen bista je postavljena kod biblioteke „Petar Kočić“ na Vračaru.

Više

Spomen bista Ljubomir Ivković Šuca u Sopotu

Spomen bista Ljubomiru Ivkoviću Šuci nalazi se u centru Sopota. Ljubomir Ivković Šuca bio je učesnik Narodnooslobodilačke borbe, društveno-politički radnik Socijalističke Republike Srbije i narodni heroj Jugoslavije.

Više

Spomen bista Ljubivoje Gajić u Sopotu

Spomen bista Ljubivoju Gajiću nalazi se u centru Sopota.   Ljubivoje Gajić Đoka bio je učesnik Narodnooslobodilačke borbe i narodni heroj Jugoslavije.

Više

Spomen bista Rade Jovanović u Sopotu

Spomen bista Radetu Jovanoviću nalazi se u centru opštine Sopot. Rade Jovanović Radovan bio je zamenik komandanta Kosmajskog partizanskog odreda i narodni heroj Jugoslavije.

Više