Masakr na Cetinju

Masakr na Cetinju

Država: Crna Gora

Grad: Cetinje

Datum: 12. avgust 2022.

Broj žrtava: 10

Dana 12. avgusta 2022. oko 15.30 časova Vuk Borilović (34), u naselju Medovina, usmrtio je nakon porodične svađe deset osoba.

Devet osoba je preminula na licu mesta, a deseta osoba je preminula u bolnici. Među žrtvama je i dvoje dece. Ranjeno je šest osoba.

Napadač V.J, naoružan puškom sa dva redenika, je oko 15.30 časova ušao u stan kod svojih podstanara koji su boravili u njegovoj kući. Ubio je dvoje dece od 8 i 11 godina i njihovu majku, nakon čega je pozvao oca dece i supruga i rekao mu:

„Pobio sam i tvoju i moju familiju“.

Izašao je iz kuće i ušao u komšijsku kuću gde je ubio dvoje starijih sugrađana, a ranio još jednu osobu. Na pragu iste kuće ubio je još jednu osobu koja je dotračala kada je čula pucnjavu.

U krvavom piru ubio je komšiju, pa onda i svog ujaka. Silazeći ulicom ubio je dve komšinice. Stao je ispred jedne kuće i tražio od kompije da izađe. Ranio je još četiri osobe i policajca koji je pokušao da ga savlada.

Pucao je na ekipu Hitne pomoći i policiju.

„Muškarac V. B. sa Cetinja, pucao je na porodicu čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške, lišio života dvoje dece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama“, saopštio je direktor Uprave policije Crne Gore Zoran Brđanin. Napadač je nakon toga izašao iz kuće i ubio još sedam osoba, a ranio šest osoba.

Napadača je ubio jedan od komšija.

Vlada Crne Gore proglasila trodnevnu žalost.

*članak u izradi i moguće su izmene jer je istraga u toku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.