Holivudski rat između Bette Davis i Joan Crawford

Najpoznatija mržnja između dve glumice bila je priča u Holivudu koja nije silazila sa naslovnih strana. Glumice Bette Davis i Joan Crawford bile su velike zvezde tog vremena a razlog njihovog rivalstva nikada nije rasvetljen već se sve svelo na nagađanje.

Mediji su navodili da je Bette Davis bila ljuta na Crawfordovu što joj „krade“ naslovne strane koje su opisivale njen ljubavni život. Takodje,se sumnja da je Davis bila ljubomorna na Crawfordovu jer je bila u vezi sa poznatim glumcem Clark Gable.

Sumnja se da je Davis bila zaljubljena u njega ali joj je Joan otela slavnog glumca. Tokom 1940.godine obe zvezde su bile zaposlene u istom studiju Warner Bros i rivalstvo je i dalje trajalo. Bette Davis je u tom periodu bila jako velika zvezda. Rivalstvo je bilo u svemu ko će više nagrada dobiti, ko će više biti zastupljen u novinama, u ljubavi ko je bolji….

Tokom 1962.godine obe glumice su bile u drugom planu i tražile su hit film kako bi opet bile viđene. Na „stolu“ im se našao film “ What Ever Happened to Baby Jane? “ Obe su prihvatile ulogu a tokom snimanja ostaće upamćen pravi rat između dve filmske zvezde. Zvale su režisera tokom noći da se žale jedna na drugu,tokom snimanja je navodno Bette je navodno povredila Crawfordovu i tražila je dublera jer se plašila….

Nakon snimanja nikada više nisu snimile ni jedan film zajedno a Bette Davis je nominovana za Oskara .

Rivalitet između ove dve zvezde Holivud i dan danas pamti.

Foto:pixabay