Gorica Nešović

Gorica Nešović

Datum rođenja: 15. maj 1964.

Mesto: Beograd, Srbija

Preminula: 06.10.2022., Beograd

Karijera: Novinar, voditelj

Gorica Nešović bila je srpska radijska novinarka, najpoznatija po najpopularnijem jutarnjem radijskom programu koji je vodila sa kolegom i prijateljem Draganom Ilićem.

Karijeru je započela 1982. godine, odmah nakon završetka srednje škole, saradnik Omladinske emisije „Ritam srca“ na Studiju B. Sve do 1989. godine bila je na Studiju B, a onda sa još nekoliko kolega osniva Radio B92.

Početkom ’90-tih godina 20. veka prelazi na Treći kanal gde je vodila nekoliko emisija, a onda se vratila na televiziju Studio B.

Radila je i kao urednica beogradskog Radija City, a zatim kao programska direktorka Radija B92 i voditeljka najslušanijeg radijskog jutarnjeg programa u Srbiji „Dizanje“.

Na Prvom programu Radia Beograda vodila je emisiju „Buđenje“, od 2010. godin,e koju je uređivala i vodila sa prijateljem i kolegom Draganom Ilićem četiri godine. Emisiju sele na radio „Index“.

Gorica Nešović je napisala tri knjige: „Priči nikad kraja“ sa svojom prijateljicom Jelicom Greganović, „Kuvarica“ i „Nije strašno ako padneš, strašno je ako ne ustaneš“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *